[review] Tropix Trijong

Tropix TrijongHet kiezen van een spel voor de hele familie is een beetje als het plannen van een vakantie. Waar de puzzel-fans graag even rustig aan het meer willen liggen zijn de snelle arcade fans vaker de vinden bij de ski-piste. Gelukkig is het zo dat vrijwel iedereen houdt van het strand en de zee, zo is Tropix ook een oase voor iedere game fanaat. Plus, je mag een aapje meenemen!

Kort gezegd, Tropix is een archipel bestaande uit iets meer dan 10 unieke ‘game-eilanden’ waar voor ieder wat wils te beleven valt. Puzzel fans zullen smullen van het verzamelen van exotisch fruit op het Cascade eiland. Dit drie-op-een-rij spel bevat verrassende elementen zoals het omwisselen van objecten en het laten ontploffen van een matrix van objecten. Er is zelfs een woord zoeker strand aanwezig voor degene onder ons die niet zonder die gouwe ouwe woordzoekers kunnen.

Voor de ‘extreme gamer’ hebben we het Jungle eiland met Jungle Jump. In dit avontuur moet je als Tarzan door de bomen zwieren om zo gigantische spinnen en hongerige vissen te ontwijken. Voor de mensen die iets meer actie willen is Puffer Popper een aanrader. Dit is een spel gebaseerd op het ondertussen klassieke model van bellen kapot schieten voordat ze de grond raken en je mooie zandkasteel vernietigen. Naast dit alles heb je natuurlijk ook het ultieme ‘tussendoortje’ Solitaire, maar dan met een klein vakantie tintje.

Je leest het al, Tropix is net wat anders dan het gemiddelde spel. Sterker nog, het is een spel met talloze spellen waarmee het dus moeilijk te plaatsen is in een bepaalde categorie. Het leuke van Tropix vinden wij dat alle totaal verschillende spellen en puzzels – die normaal niks met elkaar te maken zouden hebben – toch bijeen worden gehouden doordat ze deel uitmaken van eilanden en die eilanden horen weer bij elkaar in een groep.

Samen met je aapje begin je het avontuur op Outset Island, hier leer je de wereld van Tropix kennen en ontdek je hoe je op andere eilanden kunt komen. Op elk eiland kun je namelijk verschillende dingen kopen in winkels en van lokale bewoners. Zodra jij en je harige vriend genoeg te eten hebben, uitgerust zijn en goede portie lol hebben gehad in de vorm van verschillende spelletjes op het eiland kun je naar het volgende eiland varen. Deze schakeling van eiland naar eiland wordt elke keer vergezeld door prachtige animaties waardoor Tropix – als je het ons vraagt – een van de betere casual games wordt van de afgelopen paar jaar.

Wacht niet langer en probeer dit pareltje nu uit!

Leave A Reply