[review] Safari Island

Safari IslandZin om even dat Safari gevoel te krijgen terwijl je toch lekker vanuit je luie stoel je favoriete spel aan het spelen bent? Dat kan nu met Safari Island, de Mahjong variant die je meeneemt naar de jungle, de savannen van Afrika en zon, zee en strand! Safari Island staat al een tijdje in de top 5 van de populairste Mahjong spellen op de site en we gaan maar eens even uitzoeken wat het spel zo goed maakt.

Safari

Een van de eerste dingen die opvalt bij het spelen van Safari Island is de sfeer van het spel. De muziek, de exotische achtergronden en de plaatjes van dieren en natuur geven je een verrassend rustig en aangenaam gevoel tijdens het spelen.

Het doel van het spel is natuurlijk – zoals bij vrijwel elke Mahjong variant het geval is – om het bord zo snel mogelijk leeg te spelen. Normaal doe je dit door middel van twee gelijke stenen te zoeken en deze van het bord te halen. Bij Safari Island ben je niet opzoek naar twee gelijke stenen maar naar twee stenen die samen een plaatje vormen, en het spel zou geen Safari Island heten als deze plaatjes niet vol staan met palmbomen, gorilla’s, olifanten en zelfs dolfijnen.

Uitdaging

Klik simpelweg twee bij elkaar horende stenen achter elkaar aan en ze vormen een plaatje waardoor jij je punten krijgt. Maar je zult al snel merken dat het niet altijd zo simpel is. Soms zie je slurf van een olifant op het veld staan maar de rest van zijn lichaam is nergens te bekennen. De olifant heeft zich dan namelijk verstopt onder de andere stenen, dus voordat je de olifant compleet kunt maken zul je eerste andere stenen we moeten spelen wil je de rest van de olifant vinden.

Naarmate het spel vordert gebeurt dit steeds vaker, met steeds moeilijkere plaatsen (waarvan je niet meteen zie wat het is) en als klap op de vuurpijl krijg je steeds minder tijd om het bord leeg te spelen. De eerste paar niveau’s zijn zonder al te veel moeite te halen, maar na niveau 5 zul je toch echt goed op moeten letten en telt bijna elke seconde mee, want voor je het weet is de tijd voorbij!

Genoeg uitdaging dus voor de echte liefhebber en een zeer goede oefening voor beginners om hun snelheid en reactievermogen te verbeteren in de hogere niveau’s. Een echte aanrader, maar pas op want voor je het weet ben je weer een paar uur verder!

Leave A Reply