[review] Mahjong Fortuna

Mahjong FortunaDit keer is het tijd om een kijkje te nemen bij de nummer 8 op de lijst, namelijk Mahjong Fortuna. Ontwikkelaar Zylon heeft er deze keer voor gekozen om zoveel mogelijk toeters en bellen weg te laten en een Mahjong variant neer te zetten die vooral de oudere generatie aan zal spreken.

Simpel

Bij Mahjong Fortuna is het, net zoals bij vrijwel elke Mahjong variant, de bedoeling dat je het bord leeg probeert te spelen. Dit doe je door telkens twee stenen met dezelfde afbeelding aan te klikken met je muis. Zodra je een setje vindt kun je deze aanklikken en worden ze van het bord verwijderd waardoor jij ook punten krijgt. Hoe sneller je setjes weet te verzamelen hoe meer punten je krijgt. Het doel is om heel het bord leeg te spelen.

Bij veel Mahjong varianten wordt er veel aandacht besteed aan achtergrond animaties en allerlei muziek die het spel een beetje op moeten fleuren. Bij Mahjong Fortuna hebben ze dit heel subtiel verwerkt in de vorm van een mooie achtergrond die niet telkens veranderd en korte geluidjes bij het klikken en verwijderen van tegels.

Strategie

De makers hebben overduidelijk de focus gelegd op dat goeie ouwe Mahjong gevoel, goed kijken, vooruit denken maar toch zo snel mogelijk proberen te winnen. Na een tijdje zul je namelijk ontdekken dat het niet altijd even slim is om meteen de eerste de beste setjes weg te spelen. Als je dit namelijk constant doet dan is de kans groot dat je op een gegeven moment vast komt te zitten doordat er geen mogelijkheden meer over zijn. Je kan namelijk maar setjes van dezelfde hoogte wegspelen en als dit niet lukt zul je het bord moeten schudden wat natuurlijk weer tijd en punten kost.

Mocht je hulp nodig hebben dan bied Mahjong Fortuna tijdens elk niveau hints aan die je links onder in het scherm kunt raadplegen. Deze zul je op het begin niet veel nodig hebben maar zodra je bij niveau 6 of 7 aankomt zul je al gauw merken dat het al een stuk moeilijker begint te worden en dat de tijdbalk steeds sneller leegloopt. Zelfs de ervaren Mahjong speler doet er geen schande aan om hier af en toe om een hint te vragen.

Leave A Reply