[review] Hotel Mahjong

Hotel Mahjong“Alle Mahjong spelletjes zijn hetzelfde?” Dit horen we maar al te vaak, maar de mensen die dit roepen hebben overduidelijk nog nooit Hotel Mahjong gespeeld. In dit spel krijg je niet alleen te maken de klassieke Mahjong en de eeuwenoude regels die daarmee gepaard gaan, maar je wordt ook bestookt met allerlei andere soorten mahjong, waarvan je er sommige misschien nog nooit hebt gezien!

Klassiek & Modern

Hotel Mahjong zorgt ervoor dat je je nooit verveelt, ook al speel je constant ‘hetzelfde’ spel. Klinkt een beetje vreemd, maar we gaan het nu uitleggen. Bij Hotel Mahjong is het de bedoeling, net zoals bij elk ander Mahjong spel, dat je de hoogste score probeert te behalen. Dit doe je door twee identieke stenen om te draaien, mits deze vrij staan. Hoe sneller je dit doet hoe meer punten je krijgt en hoe meerr bonus punten je op het einde verdient.

Maar er komt veel meer bij kijken dan dat. Zo heb je een bonus teller die je kunt proberen op te vullen. Dit doe je door heel snel achter elkaar zo veel mogelijk stenen combinaties weg te spelen. Als je hem een keer weet te vullen dan verdubbelt je score, lukt dit nogmaals dan wordt je score zelfs 4 keer zo groot!

Daarnaast heb je elke ronde te maken met een ander soort Mahjong. Zo begin je met de goeie ouwe klassieke variant, maar al snel wordt je een drie-stenen variant opgelegd. Hier is het de bedoeling dat je, in plaats van 2 dezelfde stenen, 3 dezelfde stenen tegelijk weg speelt. Het kan even wennen zijn maar het is net zo leuk als de klassieke mahjong met een iets grotere moeilijkheidsgraad.

Uitdaging

Hotel Mahjong biedt ervaren maar ook minder ervaren spelers een kans om verschillende vormen van het spel te ontdekken en te beheersen. Zo begin je vrij simpel, maar als je weet vol te houden kom je al gauw terecht in een spel waarbij je razendsnel moet nadenken en handelen om de klok voor te blijven.

Kortom een geweldig spel voor de beginnende speler die zijn niveau wat op wil krikken maar ook voor de ouwe rot in het vak die op zoek is naar een leuke en vooral nieuwe uitdaging!

Leave A Reply