Wii Mini komt eraan

Deze keer gaan we eens een kijkje nemen bij wat andere spellen dan we normaal doen op deze site. Meestal lees je hier over de nieuwste casual games, maar deze keer gaat het over een echte game console, en wel de gloednieuwe Wii Mini van Nintendo.

Wii Mini

De meeste onder ons kennen De Wii vast wel, die witte computer waar je met een afstandsbediening voor je TV staat te zwaaien. Ziet er misschien vreemd uit maar ervaring leert ons dat zowel jong en oud weg zijn van deze alternatieve vorm van gamen. De originele Wii is al een aantal jaartjes oud en daarom is het tijd voor een nieuwe versie. Eerder deze maand kwam de zogenaamde Wii U uit in Amerika, een compleet nieuwe console die ook beeldschermen levert op de controllers.

Wat veel mensen niet weten is dat er naast de nieuwe Wii U ook een kleinere en goedkopere variant van de originele Wii uit komt, namelijk de Wii Mini. Deze kleine jongen zal voor 99 dollar (zo’n 77 euro) vanaf 7 december te koop zijn in Canada en niet lang daarna ook hier in Europa. De Wii Mini zal enkel Wii spellen af kunnen spelen (dus geen oudere GameCube spellen) en zal geen internet of wi-fi verbinding ondersteunen.

Leave A Reply