Angry Birds naar het witte doek

Bedenker en ontwikkelaar Rovio heeft onlangs laten weten dat ze naast een eigen winkelketen, pret park en video spelletjes nu ook een ware film gaan maken met Angry Birds als thema. De boze vogeltjes verschenen een paar jaar terug als ‘klein’ spelletje op de iPhone maar ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste game personages ooit.
Angry Birds film poster

Producenten John Cohen en David Maisel (onder andere bekend van Despicable Me en Iron Man) werken samen om de film uiterlijk in de zomer van 2016 op het witte doek te doen verschijnen. Waar het verhaal precies over gaat en wat voor een script de producenten in handen hebben gekregen werd niet verteld door Rovio.

Wel wist het bedrijf nog duidelijk te maken dat ze de komende jaren van plan zijn om van een spelletjes bedrijfje naar een multimedia bedrijf te veranderen om zo meer mensen te kunnen bereiken. Maar wees gerust, de spelletjes studio van Rovio blijft voorlopig nog even verder werken aan een reeks nieuwe spellen die we in de loop van 2013 mogen verwachten.

Leave A Reply